fredag 26 oktober 2007

Moderaternas tvåfrontskrig

Politik är en förtroendebransch brukar Fredrik Reinfelt säga. Nu har han problem med just förtroendet och tappar både bland de egna och bland sina nya arbetarväljare (OBS -ett skämt). De egna kärnväljarna känner inte igen sig -framförallt inte det hovsamma tassandet runt facket. Och socialdemokraterna är misstroende och ser en ulv i fårakläder dvs något man inte kan lita på. Den som föröker manövrera taktiskt på motståndarens planhalva som (m) nu gör tar en stor risk. Misstron för att inte säga hatet mellan borgare och sossar i landet är för stort.

Och det här snacket om jobben som kommer som Anders Borg för fram hela tiden är löjeväckande. Jag vet inte hur många 55+ jag känner som saknar jobb. Och mina egna barn i 25-årsåldern har stora svårigheter att få jobb när de ska slåss med 30-40 andra sökande hela tiden.

Nu när Anders Borg har samlat i ladorna och vi kommer närmare nästa val ska valfläsket ut. Jag blir inte förvånad om a-kassan höjs om inte opinionssiffrorna går upp. Att sänka a-kassan när det finns en strukturell arbetslöshet i samhället var det stora misstaget.

Inga kommentarer: