lördag 29 augusti 2009

Fler jobb måste fram

Vi vet mer om våldet i Irak och Afghanistan än om våldet i våra egna förorter. Vår egen svenska verklighet göms undan. Skygglapparna sitter uppe hos journalistkåren. Var och en sköter sitt. I villaförorterna bryr man sig inte. Sverige dras isär socialt och ekonomiskt och invandringen ligger som en varböld och pyr. Alla vänder bort blicken.

Integrationspolitiken är vid vägs ände. Den var feltänkt från början och den bör med det snaraste avskaffas. Vi måste utgå från invandrarungdomarnas behov och drömmar: de vill som alla andra bli sedda, känna sig delaktiga och känna stt de har en framtid. Inget ger delaktighet, mening och integration som att ha ett jobb. Blickarna, orden och gesterna från arbetskamraterna....så bör det förstås vara.

På 50-60-70-talen fanns det schas- och springjobb, brickflickor på mjölkbarerna, plåtpojkar på bagerierna. Mängder med olika småjobb som var språngbrädor in på arbetsmarknaden. Tyvärr har det höga priset på arbete skapat stordrifts/högproduktivitetsstrukturer som gjort att dessa jobb försvunnit. Priset på arbete måste ner med det snaraste. Och vi måste få 100 000 nya småföretag, småbutiker, bagerier, fönsterputsare m.m. Det är bara en ny närings- och företagspolitk som kan rädda ungdomarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättebra hoppas det fortsätter för varje dag får Sverigedemokraterna mer röster.