onsdag 30 april 2008

Bludder

Det är förvånande eller rättare sagt inte förvånande att en psykologiprofessor kan betrakta mänskliga handlingar som obegripliga. Lite kreativitet tack! För det som hänt är inte ett dugg konstigt. Några faktorer (icke-vetenskapliga) som förklarar händelserna.

-det rör sig om en Österrikisk man av omisskännlig gammaldags husbondetyp. Typen fanns i Sverige förr också. En person med alla privilegier på sin sida och som har en självklar rätt att hunsa med de kvinnliga familjemedlemmarna.
-han förälskar sig i dottern och förgriper sig på henne och vill kunna ha kvar relationen. Han låter därför bygga ett skyddsrum där han låser in henne och diktar upp en historia om att hon försvunnit. Allt för att få ha henne för sig själv.
-sedan får utvecklingen sin egen logik och barn föds osv. Det är inte särskilt obegripligt. Särskilt inte om man har lite hum om hur världen såg ut för 50-100 år sedan.Professorn har en del att ta igen. Det finns mycket skönlitteratur som handlar om livets mörkare skrymslen.

Inga kommentarer: