tisdag 1 april 2008

Kontrollbehov?

Var kommer det här hatet och den här polariseringen ifrån? I Dalarna lever männen sitt liv med jakten och skoterkörning och sina jakthundar som "enda vänner". Älgjakten är allt för dessa män. Men de har aldrig satt sin fot i skogen förutom i samband med jakten. Är de utomhus förflyttar de sig med bil, skoter eller fyrhjuling. Jag har haft sommarstuga i norra Dalarna och varit mycket ute i skog och mark (björnmark) både sommar och vinter och följt de gamla numera nästan osynliga stigar som en gång gick mellan byarna men såg inte en dalmas till fots eller på skidor en enda gång. Däremot har jag stött på björn. I byn sågs jag säkert som den knäppe stockholmaren. Jag tror dalkarlarna numera har kommit för långt bort från naturen och provoceras av de vilda djuren som inte går att kontrollera med modern teknik osv. Nej naturen ska behärskas av människan. En sorts imperialism egentligen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för ett bra inlägg. Det är ett fasligt gnyende och gnällande samt t.o.m laglöshet runt somliga sk. jägare i dalarna, oavsett rovdjursart.

Hur vågar DU som Sthm.are vistas ute i naturen ? :-D

Läste ett inslag den 30:e mars om jägare som inte vågade gå utanför tröskeln utan bössa i rädsla för att bli uppäten av vargar. ;0)
Ha ha ha!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2152572.ab


Ha en bra dag! /Liza