måndag 31 mars 2008

S kastar in handduken

Alliansregeringen driver skolfrågorna hårt och snabbt framåt. När det inte blir några specialfiler i gymnasiet för de mindre studiebegåvade och ribban höjs för tillträde till gymnasieskolan sätts också press på grundskolan att fullgöra sitt uppdrag. Förekomsten av individuella program har gjort att grundskolan kunnat strunta i många elever. De kommer ju alla fall in på gymnasiet. Det vi ser är en återgång till en tidigare gymnasieskola. Och ökade krav på grundskolans högstadium. Det (s)-märkta skolupplägget med sociala mål i första hand och kunskapsmål i andra åker ut på gatan. Och lärarna applåderar. Kanske höjs nu lärarstatusen och lärarlönerna både i grundskola och gymnasium.

(S)orkar inte längre ta strid för sin skol och kunskapssyn. Marie Granlund (s) blandar som vanligt bort korten och säger att det finns en samsyn och att Jan Björklund kommer med sådant som även(s)velat göra. (S) kastar in handduken i skolfrågan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är synd att det finns såna som du som uttalar dig innan du kollat fakta. Men det är väl det som är representativt för en person långt ut på den mörkblå högerkanten. Konfrontation är det enda som gäller för er samarbete är en styggelse, men i valet 2010 åker det mörka gänget ut från Rosenbad och då kan demokratins förkämpar (läs Vänstern)äntligen komma. tillbaka.